Over Fred de Jong

Onafhankelijke autoriteit

Onderzoeker, adviseur, schrijver en spreker. Expert en onafhankelijke autoriteit in de financiële adviesmarkt. Dr. Fred de Jong is gespecialiseerd in de financieel adviesmarkt en is hierop gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Op basis van een uitgesproken visie op de toekomst, gedegen onderzoek en analyse en met kennis van regelgeving, trends en ontwikkelingen, stel ik financiële ondernemingen en organisaties in staat om weloverwogen beslissingen te nemen voor een rendabele toekomst. Vanuit mijn expertise als wetenschapper in de financiële adviesmarkt en mijn eigen ervaring als ondernemer in deze sector, help ik andere ondernemers met mijn kennis over de markt.

Mijn doel is om de financieel adviesmarkt begrijpelijk te maken en als onafhankelijke autoriteit financiële instellingen te helpen bij het nemen van goede, strategische beslissingen door middel van advies, onderzoek en analyse. Wil je mijn mening en visie weten over de ontwikkelingen in de financieel adviesmarkt? Lees mijn publicaties of nodig me uit voor een presentatie, workshop of brainstorm.

Mijn achtergrond

Als wetenschappelijk onderzoeker ben ik verbonden aan het Amsterdam Centre for Insurance Studies. Ik ben docent bij de Masteropleiding Insurance & Risk en de Master in Business Administration, waar ik colleges bedrijfskunde, strategy & organisation verzorg.

Nevenwerkzaamheden:

  • associate lector Sustainable Finance & Tax bij de HAN University of Applied Sciences
  • lid van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD)
  • lid raad van advies ICT platform Aplaza
  • docentenlid van de onderwijscommissie voor de Master Insurance & Risk aan de UvA

In 2010 promoveerde ik op een proefschrift over het functioneren van tussenpersonen bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Ik startte mijn carrière in de financieel adviesmarkt als hoofdonderzoeker in 2000 bij Bureau D&O. Na vijf jaar ging ik aan de slag als beleidsmedewerker en bestuurssecretaris voor branchevereniging NVA (nu Adfiz) en de VvHN (nu OvFD). Adviesbureau Fred de Jong is gestart in 2010.

onderzoek

Onderzoek

Financiële ondernemingen helpen om goed beargumenteerde besluiten te nemen, op basis van gedegen onderzoek.

Lees verder
beleid

Spreken

Wat is de toekomst van financieel advies? Als kennisexpert en deskundige op het gebied van de financieel adviesmarkt ben ik als spreker te boeken.

Lees verder
advies

Advies

Adviesbureau Fred de Jong is kennisexpert en onafhankelijke deskundige op het gebied van de financieel adviesmarkt.

Lees verder
markt

Analyse

De ontwikkelingen gaan razendsnel en de impact ervan is groter dan ooit. Om de trends en ontwikkelingen te kunnen duiden help ik je met gedegen analyses. Inclusief aanbevelingen uiteraard.

Lees verder